Er han Norges yngste fagforeningsleder?

GENERASJONSSKIFTE: Bjørn Willumsen har trådt inn i pensjonistrekkene, og en ny generasjon tar over Fagforbundet avd. 177 Tromsø kommune. Ny leder er Erik J. Jørgensen (24) – en mannsalder yngre enn fagforeningskjempen, Bjørn «Krigeren» Willumsen (63).

På årsmøtet i Fagforbundet avd. 177 Tromsø kommune ble det klart: Bjørn Willumsen går av som AFP-pensjonist, og dermed forsvinner en bauta fra Norges fagforeningsliv. Etter 20 år som leder og 36 år som tillitsvalgt sier Willumsen: «Nok er nok!»

Erik J. Jørgensen (24) tar over ledervervet etter Bjørn Willumsen (63.

Erik J. Jørgensen (24) tok torsdag 26. januar over ledervervet etter Bjørn Willumsen (63).

Årsmøtet fant sted torsdag 26. januar.

Yngst, men størst

Erik blir dermed sannsynligvis Norges yngste fagforeningsleder, og ikke for hvilken som helst forening.

Fagforbundet avd. 177 Tromsø kommune er Nord-Norges største; Erik har nesten 3.600 medlemmer i ryggen.

Det er et generasjonsskifte i foreningen, ikke bare på ledernivå; Martin Rydningen tar over vervet som hovedtillitsvalgt etter Kristin Arvesen, og Frank Hansen for Fred Magne Johansen.

– Det blir en spennende rolle og jeg ser frem til å jobbe for — og med — foreningen. Når vi ser utviklingen i Europa og USA, og ser hvor farlig det kan bli med økende forskjeller i samfunnet, så er det viktig at fagbevegelsen står sterkt, og ikke svikter arbeiderklassen, sier Jørgensen.

Vokser på tillit

Erik mener han har vokst i foreningen siden han ble ungdomstillitsvalgt for vel et år siden.

– Jeg takker foreningen for tilliten, og for at styret og kontoret har satset på meg. De har sendt meg på kurs og tatt meg inn i varmen. Hvis det ikke hadde vært for det, hadde jeg ikke vokst i foreningen og ikke fått den muligheten, sier Jørgensen.

Bjørn Willumsen ønsker Erik og de øvrige lykke til.

– 20 år som leder er nok både for meg og for fagforeninga. Denne fagforeninga har i mange år satset på ungdomsarbeid og vi har nå mange dyktige ungdommer som kan gjøre en jobb for fellesskapet. Kampen for en sosial boligpolitikk og for lovfestet rett til lærlingeplasser er to viktige ungdomssaker framover, sier Willumsen.

Saken har vært omtalt i Nordlys og iTromsø.